Fråga bibliotekarien Jenny Lindh

Jenny Lindh dök upp på Stockholms stadsbibliotek kanske inte som en sångfågel, men som en glatt kvittrande bibliotekarie. Varför ha tråkigt om man kan ha roligt? Det är roligt att arbeta på bibliotek och det är extra roligt att arbeta med Jenny.

Nu är det flera år sedan vi arbetade med dikter tillsammans. De hänvisningar till dikterna och diktsamlingar som Jenny skrev in i excelark finns  i Dikter.biblioteket.se  och Jenny arbetar numera på Biblioteket Plattan i Kulturhuset. Hon har lett Litteraturquiz på biblioteket, en rolig form av frågesport som jag tyvärr inte klarar så bra (jag är bättre på att söka information än att komma ihåg allt själv) och har sedan några veckor en spalt i DN: Fråga bibliotekarien.

Jenny blev tillfrågad att skriva i DN av kulturchefen Björn Wiman som läst hennes Facebookinlägg. Jenny berättar: ”Frågorna kommer per mejl via DN:s redaktionsadress. Till skillnad från en vanlig biblioteksupplysning typ ”fråga biblioteket” är ju den här spalten mer personlig och lämnar utrymme för mitt eget tyckande kring saker och ting. Tanken är att det ska vara folkbildande och samtidigt underhållande att läsa. Texterna ska alltså vara läsvärda i sin egen rätt, och inte bara torr faktaupplysning. Det är också själva utmaningen – att både ha på fötterna när det gäller sakliga fakta, och på samma gång vara rolig att läsa. Inte helt lätt, men det är kul att få chansen!”

Det är kul att läsa svaren. Läsaren av Jennys spalt kommer att förändra sin syn på bibliotekarier för all framtid. Jenny skriver om hur man ”fulgooglar”, hur man placerar böckerna i biblioteket och avslöjar att litteraturälskare är grisar. Följ Fråga bibliotekarien i DN!

Fråga bibliotekarien i DN 20111004
Fråga bibliotekarien i DN 20111010

Annonser

1 thought on “Fråga bibliotekarien Jenny Lindh

  1. Ping: Vem vill inte Fråga bibliotekarien Jenny Lindh? | Bibliotekariebloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s