Inget liv utan böcker

Hur många bibliotekarier kan tänka sig ett liv utan böcker? Knappt någon. Vad som skulle kunna vara ett motto för de flesta bibliotekarier är också namnet på en blogg: Inget liv utan böcker. Den skrivs av en trettonårig tjej som älskar att läsa böcker. Under sommarlovet blev det ofta en om dagen. Hon skriver om böcker, filmer och lite av varje.  Hon gillar bibliotek.

aLva är en typisk bokslukare enligt en användarundersökning som Stockholms stadsbibliotek gjort om barn och ungdomar. Barn 13-16 år är antingen bokslukare eller bokslutare. De vill gärna dela med sig och vill att andra ska läsa vad man skrivit. De läser bloggar och har gärna en egen blogg. De läser ofta bokserier och vill läsa alla delar i serien och även veta mer om författarna. De behöver tips på liknande böcker.

aLva är typisk också ur ett könsperspektiv. Tjejer lånar mer än killar och kvinnor lånar mer än män. På Stockholms stadsbibliotek lånar tjejer 13-15 år 80358 medier under 2009, men killar lånade 28810.

aLva tycker om känslan i en (fysisk) bok. Jag tycker att en läsplatt full med spännande och intressanta böcker vore perfekt för kommande långa resor, men hon planerar istället att samläsa böcker med vuxna i ressällskapet. En stor fördel med att vara 13 år är man också läser vuxenböcker.

 


Annonser

One thought on “Inget liv utan böcker

  1. Hej kära moster!
    Du får skriva att du faktiskt känner mig också, för när jag läste så fick jag känslan av att aLva var någon okänd främling. Annars så var det jättebra skrivet, tack! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s