Läsplattan n-boox

Jag har provat den nya läsplattan n-boox, som är det svenska varunamnet.  Det ska komma upp en hemsida / portal för n-boox, men det är än så länge en sida under konstruktion. Det finns däremot mycket att läsa om Boox 60 som modellen heter i resten av världen.

Den är rätt enkel att använda: Tydliga menyer, touch-skärm med optisk penna, bra funktionalitet. Förstorningar fungerar bättre än på andra läsplattor. Det finns flera fontstorlekar att välja på när man förstorar texten och det går också att zooma istället för t ex pdf. Det gör det mycket enklare vara en papperssparande miljövänlig bibliotekarie.

Det bästa är den trådlösa uppkopplingen som gör att man kan låna e-böcker direkt från läsplattan. Man slipper hela eländet med Adobe Digital Editions som hittar på nya hyss varje gång.

Men, åtminstone mitt exemplar har problem med det trådlösa uppkopplingen. Det fungerar bra men långsamt hemma hos mig, men inte alls på jobbet. Där uppstår en konstig loop som kastar mig ur inloggningen till vårt publika trådlösa nätverk, trots att den klarar att ansluta. Det här är under utredning.

Ett annat problem är min skärm som inte klarar solljus, inte ens svagt solljus en molnig dag. Det verkar vara ett fabrikationsfel om man får tro forum på nätet, som Mobile read

Det finns rätt många filmer på Youtube om Onyx boox. Den här är bra om man kan ryska – annars ser man den åtminstone bra.

Läs mer om olika läsplattor på:
The e-book reader

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s