Bokmässan eller äntligen en läsplatta

Ännu en Bokmässa har passerat. Det sägs att färre bibliotekarier besökte mässan, men jag träffade många trevliga bekanta. Det går numera utmärkt att strunta i seminariekort och enbart gå på olika monterprogram. Biblioteksföreningen hade fler intressanta program än de jag hann lyssna på. Intressant var att höra Elin och Siska berätta om hur de arbetar med sina veckotips och om sina 5 S: Superpersonligt, Socialt, Samarbete (varför göra allt själv?), Skryt och Spex. Veckoplanering för bloggen Litteraturpedagogik gör den mycket enklare att sköta. Det är något jag skulle behöva för att hinna blogga mer, men jag tror nog mer på gästbloggare än på att ha olika fasta teman.

Ett annat intressant monterprogram var ”Inspirera till läsning” vid Dalalitteraturens monter. Det var en presentation av projektet Läskonster och en mycket levande beskrivning av hur man når politiker i Almedalen. Alla var klädda i feminina trädgårdsoveraller.
Läskonster_LenaLundgren

Roligast på Bokmässan var ändå att äntligen köpa en läsplatta. Det blev en Nuut som såldes till mässpris. Hittills har jag laddat upp ett urval e-böcker från Elib och förstås även tittat på de e-böcker som var inlagda från början. Jag har kommit fram till att pdf som format inte är så kul om texten är för liten som i ”Städerna inuti Hall”. Lyrik behöver verkligen behålla sin ursprungliga grafiska form. Den bör snarast göras i epub format istället. Det går också utmärkt att läsa och bläddra, men det är pyssligt att göra annat än att läsa sida för sida. Fler erfarenheter av läsplatte-läsning utlovas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s